“Alles draait om de inwoner. Verder is niets relevant.”

Mindert Rakhorst

“Alles draait om de inwoner. Verder is niets relevant.”

Mindert Rakhorst

Functie: Vertrouwenspersoon, Procesregisseur Persoonsgerichte Aanpak, Gemeentelijke Interventiespecialist, Deskundige met ervaring.

Kernwaarden: Vertrouwen, bereikbaarheid, ervaring, geduld, out-of-the-box denken. De klant centraal!

Mindert werd als vertrouwenspersoon ingehuurd door onder meer de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren voor deelname in het zogenaamde ‘interventieteam’. Dit interventieteam is opgericht om ondersteuning te bieden aan mensen in zeer complexe persoonlijke situaties.

Mindert kan als ervaringsdeskundige goed de verbinding leggen met getraumatiseerde mensen die voor de reguliere hulpverlening vaak niet eens meer bereikbaar zijn.

Denk aan mensen met ernstige psychische problemen zoals verzamelwoede of psychoses, maar ook ex-gedetineerden, criminelen, jongeren met een justitiële achtergrond en veroorzakers van huiselijk en seksueel geweld én hun slachtoffers.

Mindert is uitstekend in staat om buiten ‘het systeem’ te denken en te handelen. Kernbegrippen zijn voor hem ‘vertrouwen, veiligheid, respect, geduld, eerlijkheid en beschikbaarheid’. Mindert realiseert door zijn persoonlijke aanpak concrete oplossingen in de levens van de mensen met wie hij te maken krijgt.

Bij alles wat hij doet, stelt hij het perspectief, de mogelijkheden en de dromen van deze mensen centraal, zonder zich te laten belemmeren door de systemen, de regels en de financiële beperkingen.

Dit alles met als motto: “Alles draait om de inwoner. Verder is niets relevant”.

Lees hier ook de verhalen uit de praktijk van Mindert.